2015/Cilt 16,Sayı-3

ORTA ÖĞRETİMDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞTE BİR MODEL UYGULAMASI: LCC EARLY COLLEGE
Yalçın Bay

Bu araştırmayla Amerika’nın Michigan Eyaletinde bulunan Lansing Community College’de yer alan “Erken Üniversite Programı”nın (Early College) ayrıntılı olarak tanıtılması amaçlanmıştır. Lansing Community College (LCC) erken üniversite programına başlayan öğrencileri daha iyi bir üniversite eğitimi için motive etmektedir. Bu programın giderleri tamamen ücretsizdir. Bu program kapsamında eğitim alan öğrencilere, öğrenim harcı, ders kitapları, toplu taşıma, ihtiyacı olan öğrencilere öğle yemeği ücretsizdir. Erken üniversite programına devam eden öğrenciler lise kredilerini tamamladıktan sonra ücretsiz olarak 60 (altmış) üniversite kredisi alabilmektedir. LCC Erken Üniversite Programı Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarına önem vermektedir. Bu program akademik gelecekleri için öğrencileri motive etmekte ve geleceğe hazırlamaktadır. Yapılan bu araştırmayla, Erken Üniversite Programının tanıtılması ve Türkiye’deki kademeler arası geçiş modellerine alternatif bir model öneri sunmaktır.

orta öğretim,  yükseköğretim,  yükseköğretime geçiş,  erken üniversite