2009/Cilt 10,Sayı-3

ÖĞRETMEN ADAYLARININ DOĞRU EĞİTİM YAZILIMI SEÇMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME YETERLİLİKLERİ
Özgen KORKMAZ,  Ertuğrul USTA,  Cem GÜZELLER

Bu araştırmanın amacı; Araştırmanın çalışma grubunu Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda 7. yarıyılda “Seçmeli III: Bilgisayar Destekli Eğitimin Temelleri” dersini alan iki gruptaki toplam 61 Öğretmen adayı oluşturmaktadır. Çalışmada betimsel nitelikli tarama modeli araştırmanın yöntemi olarak benimsenmiştir. Veri Toplama aracı olarak Şahin ve Yıldırım tarafından hazırlanan yazılım değerlendirme formu kullanılmıştır. Toplanan veriler üzerinde aritmetik ortalama ve standart sapma istatistikleri hesaplanmış ve öğretmen adaylarının yazılım değerlendirme yeterliliklerinin düşük olduğu sonuçları elde edilmiştir.

Yazılım,  öğretim,  bilgisayar destekli eğitim,  değerlendirme